Panie z KGW wcieliły się w rolę znakomitych i profesjonalnych włoskich kucharzy, pobudzając apetyt nie jednego uczestnika spotkania. Po udanym wypiekaniu gofrów, była to kolejna odsłona „wieczoru ze smakiem”.
Pierwsze do pracy w cieście zakasały rękawy p. Renata Kupczyk i Wioletta Pawlicka, wyrabiając je wg własnych przepisów. Tuż po chwili dołączyły do nich p. Dominika, Agnieszka, Basia i Bogusia przygotowując je na swój sposób. Była to doskonała okazja do wymiany kulinarnych doświadczeń, uwag i przepisów. Jednak najprzyjemniejszym etapem spotkania była degustacja . Panie miały okazję spróbować 6 wyśmienitych pizz z różnymi dodatkami, m.in. z serem, szynką i pieczarkami, czy też z kurczakiem lub warzywami, albo oliwkami. Każdy smakosz mógł znaleźć coś dla zaspokojenia swojego apetytu, a nie ma co ukrywać, apetyt wśród tylu przyjemnych zapachów wzmagał się.
Panią bardzo przypadły do gustu takie formy wymiany doświadczeń kulinarnych i już szykują ich kolejną odsłonę.