Szkolenia skierowane są do potencjalnych wnioskodawców z obszaru LGD Gościnna Wielkopolska.

Szkolenia odbędą się w następujących terminach:

-Zakładanie działalności gospodarczej związanej z produkcją i/lub przetwarzaniem i/lub sprzedażą lokalnych produktów żywnościowych – czwartek 12 kwietnia 2018r. godz. 9.00-11.00

-Zakładanie działalności gospodarczej związanej z produkcją i/lub przetwarzaniem i/lub sprzedażą lokalnych produktów żywnościowych – dla grup defaworyzowanych czwartek 12 kwietnia 2018r. godz. 11.00-12.00

-Rozwijanie działalności gospodarczej związanej z wykorzystaniem lokalnych produktów żywnościowych – czwartek 12 kwietnia 2018r. godz. 12.00 – 14.00

- Instalowanie i wykorzystanie odnawialnych źródeł energii w obiektach związanych z działalnością gospodarczą w zakresie rekreacji, turystyki lub sprzedaży lokalnych produktów żywnościowych – piątek 13 kwietnia 2018r. godz. 9.00-11.00

-Realizacja szkoleń w zakresie produkcji i/lub przetwarzania lokalnych produktów żywnościowych z wykorzystaniem innowacyjnych metod, technik lub narzędzi - piątek 13 kwietnia 2018r. godz. 12.00-14.00

-Tworzenie i wdrażanie innowacyjnych społecznych programów edukacyjnych w zakresie ochrony środowiska i zmian klimatu - piątek 13 kwietnia 2018r. godz. 12.00-14.00

- Tworzenie i upowszechnianie innowacyjnych społecznych programów edukacyjnych dotyczących lokalnych produktów żywnościowych, tradycyjnych potraw i zdrowego żywienia - piątek 13 kwietnia 2018r. godz. 12.00-14.00

Miejsce wszystkich szkoleń: sala szkoleniowa w budynku siedziby LGD Gościnna Wielkopolska w Pępowie, ul. Powstańców Wlkp. 43