Tradycje kulinarne
Zarząd Województwa Wielkopolskiego ogłosił otwarty konkurs ofert na realizację w formie wspierania zadania publicznego
Województwa Wielkopolskiego z zakresu działalności wspomagającej rozwój obszarów wiejskich oraz edukacji w 2011 roku pn. "Działania edukacyjne dla dzieci z zakresu tradycji kulinarnych regionu wielkopolskiego". Oferty można składać do 30 czerwca 2011.
Konkurs obejmuje zadania, którego realizacja rozpoczyna się nie wcześniej niż 8 sierpnia 2011 roku, a jego zakończenie nastąpi nie później niż w 15 listopada 2011 roku.
Koszty kwalifikowane:
Istnieje możliwość zaproponowania w kosztorysie innych kosztów niezbędnych do zrealizowania zadania, które nie zostały wyżej wymienione. Ocena ich kwalifikowalności zostanie dokonana przez departament merytoryczny odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania konkursowego.
Działania promocyjne;
Koordynacja projektu, w tym obsługa merytoryczna i finansowa;
Koszty osobowe (zatrudnienie specjalistów do przeprowadzenia zajęć edukacyjnych dla dzieci);
Opracowanie merytoryczne i graficzne materiałów szkoleniowych niezbędnych do przeprowadzenia zadania oraz ich druk;
Wynajem pomieszczeń/obiektów/urządzeń/sprzętów niezbędnych do realizacji zadania;
Koszty transportu wyjazdu dzieci wraz z opiekunami związane z realizacją zadania;
Zakup drobnych nagród rzeczowych (upominków) dla dzieci uczestniczących w konkursach kulinarnych, w tym: książek oraz gadżetów związanych z tematyką realizowanego zadania;
Zakup materiałów niezbędnych do realizacji zadania, tj.
naczynia kuchenne,
odzież ochronna,
produkty i artykuły spożywcze,
inne niezbędne materiały.
Wkład własny niefinansowy to wsparcie rzeczowe i/lub osobowe w realizowane zadanie wniesione bezpośrednio przez dotowaną organizację pozarządową lub partnera współrealizującego zadanie niepowodujące faktycznego wydatku pieniężnego (np. świadczenia wolontariuszy, praca społeczna członków, zasoby rzeczowe, tj. własne obiekty lub sprzęt).
Organizacja deklarująca wkład rzeczowy/osobowy, powinna oszacować jego wartość wraz ze wskazaniem sposobu wyceny według cen (stawek) rynkowych.
Podmiotami uprawnionymi do składania ofert są organizacje pozarządowe w rozumieniu ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 roku o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie (Dz. U. z 2010 r. Nr 234, poz. 1536)) oraz podmioty wymienione w art. 3 ust. 3 niniejszej ustawy.
Oferty należy składać osobiście lub za pośrednictwem poczty bądź kuriera w godzinach pracy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu
w sekretariacie Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi w pokoju 701 (VII p.) przy ul. Piekary 17 w Poznaniu (kod pocztowy 61-823).
O przyjęciu oferty decyduje data wpływu oferty do siedziby Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Nie będą przyjmowane oferty przesyłane drogą elektroniczną oraz faksem.
Oferty należy składać w terminie do 30 czerwca 2011 r.
Szczegółowe informacje w trakcie trwania konkursu można uzyskać w godzinach od 9.00 do 15.00 pod numerami telefonów: 61 64-75-244, 61 65-75-250, a także na stronie internetowej urzędu